De sleutel van het toeval

Waardering 4.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(4 klantbeoordelingen)

24,95

“Een onschuldige vogelexcursie, een geheimzinnige stadssleutel en een onverwacht effect van de kernramp in Tjernobyl die ruim dertig jaar geleden plaatsvond, worden explosieve ingrediënten die door Baars zijn samengebracht in zijn bijna huiveringwekkende roman die laten wij hopen fictie blijft.”

Amanda de Visser.

“Een briljante mix van feiten en fictie die het de lezer bijna onmogelijk maakt de klimaatveranderingen met vertrouwen tegemoet te zien.”

Cees van Ginderen.

“Het resultaat is een meer dan fantastisch verhaal. Het is niet alleen een indrukwekkende zoektocht naar de waarheid maar eerder nog een beklemmende roman ….. waar dit gaat eindigen.”  

                                                              Anita Rollfs.

“Dat mijn vader kan schrijven wist ik wel, maar het talent dat nodig is om dit verhaal te schrijven heeft hij toch zo’n 45 jaar verborgen gehouden voor mij. Trots!”

Michèl Baars.

Wissen

Beschrijving

“De sleutel van het toeval”

Inspiratie als bron van energie.

Bewust van het onverantwoord uitbuiten van onze natuurlijke bronnen, de opwarming van onze aarde en het klakkeloos vervuilen van onze wereldzeeën heeft mij er toe gedreven een roman te schrijven die ons moet waarschuwen vóór het te laat is. 

Zo ook bijvoorbeeld de ramp die de geschiedenis inging als “de vloek van Tsjernobyl”, nu al ruim 30 jaar geleden. Dagen later werd er pas door de overheden melding van gemaakt! 

Nu kom ik tot de kern van dit verhaal. Moeten wij onze ogen sluiten voor de dingen die wij liever niet zien of uit commercieel oogpunt verzwijgen? Het antwoord is nee en nogmaals nee! 

Wij hebben “onze aarde” in bruikleen gekregen en dienen daar verantwoord mee om te gaan. Dat vereist moed, inzicht, financiële offers en een nooit aflatende liefde voor de natuur.  Ik schep in deze roman een scenario dat bijna werkelijkheid geworden is.

Rest mij de hamvraag: “Is hier nu sprake van toeval… of een synchroniciteit van gebeurtenissen die ons bewust kenbaar gemaakt worden om een (beter) inzicht te krijgen op die dingen die in ons verdere leven van belang zijn?

Hoeveel vrijheden hebben wij eigenlijk of liever gezegd wie of wat houdt ons dan tegen? Veel leesplezier. Geniet en huiver!

Antoine Baars

Extra informatie

Handtekening

Gesigneerd, Ongesigneerd

4 beoordelingen voor De sleutel van het toeval

  1. Waardering 4 uit 5

    André van Riel

    Goede afwisseling verhaallijn 21ste en 19de Eeuw. Humor en opbouwende spanning wisselen elkaar goed af. Volwassener geschreven dan de trilogie over Aäron, de zoon van Niemand; overigens een trilogie die ook de moeite waard is om gelezen te worden. Het is ook een leerzaam boek. Hoe verder in het boek hoe spannender. Je wordt benieuwd gemaakt over hoe dit afloopt, wil dit steeds meer weten, waar leidt dit naar toe. Plot zit goed in elkaar. Spannende thrillereffecten en ook detectiveachtige elementen. Gewoonweg een prachtig boekwerk om te lezen!

  2. Jan Timmermans – Biblion

    Een roman die de klimaatverandering als onderwerp heeft. Een internationale groep vogelaars trekt erop uit in Wit-Rusland. In verband met de nucleaire ramp van Tsjernobyl in 1986 meten de vogelaars de stralingswaarden van de radioactiviteit bij vogels. Dit alles in het geniep: de autoriteiten staan dit soort activiteiten niet toe. Tijdens hun tochten treffen de vogelaars lijken aan in het meer. Het goed geschreven en spannende verhaal neemt je als lezer mee in de wereld van de natuurvorsers en hun ontdekkingen. In de hoofdstukken 3 en 4 zitten we plotseling in Geertruidenberg in het jaar 1813, waar een invasie van Kozakken plaatsvindt om ons te bevrijden van het juk van Napoleon. Hier komt de ongebreidelde fantasie van de schrijver duidelijk naar voren. Toch heeft het een iets met het ander te maken. Doorheen het verhaal wordt een verontrustend beeld opgetrokken. Een beeld dat onze leefomgeving betreft:
    het milieu en het klimaat. En het draait allemaal om mutaties….en een sleutel.
    Een boeiend relaas waarin historische gebeurtenissen met elkaar verbonden worden.
    De auteur schreef eerder een historisch sciencefiction trilogie.

  3. Anneke van Dijken

    Het is een verhaal met vele verrassende wendingen die je niet ziet aankomen. Er zit heel veel spanning in zoals bijvoorbeeld in een museum waar drie vrienden een bezoekje aan brengen. Het is een verhaal met diverse angstaanjagende momenten zoals bijvoorbeeld van een vrouw en een boswachter die een bezoek brengen aan de Biesbosch.

    Kortom; De sleutel naar het toeval van Antoine Baars is een ijzersterk verhaal dat je aan het denken zet. Ook al is het fictie, bepaalde dingen zoals de mutaties van planten en dieren in vooral Pripyat zou zomaar waar kunnen zijn.

    U kunt de volledige recensie hier lezen.

  4. Antoine Baars

    Deze 5 sterren literaire roman, thriller geeft je koude rillingen zelfs in een bloedhete zomer!

    Synopsis: “De sleutel van het toeval”

    Inspiratie als bron van energie.

    Bewust van het onverantwoord uitbui- ten van onze natuurlijke bronnen, de opwarming van onze aarde en het klak- keloos vervuilen van onze wereldzeeën heeft mij er toe gedreven een roman te schrijven die ons moet waarschuwen vóór het te laat is.

    Zo ook bijvoorbeeld de ramp die de geschiedenis inging als “de vloek van Tsjernobyl”, nu al ruim 30 jaar geleden. Dagen later werd er pas door de overheden melding van gemaakt!

    Nu kom ik tot de kern van dit verhaal. Moeten wij onze ogen sluiten voor de dingen die wij liever niet zien of uit commercieel oogpunt verzwijgen? Het antwoord is nee en nogmaals nee!

    Wij hebben “onze aarde” in bruikleen gekregen en dienen daar verantwoord mee om te gaan. Dat vereist moed, inzicht, financiële offers en een nooit aflatende liefde voor de natuur. Ik schep in deze roman een scenario dat bijna werkelijkheid geworden is.

    Rest mij de hamvraag: “Is hier nu sprake van toeval… of een synchroniciteit van gebeurtenissen die ons bewust kenbaar gemaakt worden om een (beter) inzicht te krijgen op die dingen die in ons verdere leven van belang zijn?
    Hoeveel vrijheden hebben wij eigenlijk of liever gezegd wie of wat houdt ons dan tegen?

    Veel leesplezier. Geniet en huiver!

    Antoine Baars auteur.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *